Пране на дивани Варна

Колко досадно! Независимо дали става дума за събиране с приятели, приготвяне на ястие с вкусен сос или уютна вечер пред телевизора: вкусната вечеря може лесно да се окаже върху кухненските мебели. За щастие има ефективни средства за премахване на мазни петна. Пресните петна от мазнина е най-добре да разтриете леко с кухненска кърпа, внимателно и на малки участъци с течен сапун или течен прах за пране. След това оставете за няколко минути и почистете с влажна кърпа с топла вода.

Вълната или коприната се третират най-добре с препарат за вълна. Внимание: Трябва да внимавате особено с деликатните тъкани. Например, опитайте бебешка пудра. Поръсете бебешката пудра върху прясно намазаното място, за да може да поеме маслото и да попие добре. Изчакайте и повторете. Ако нямате на разположение сапун или други почистващи средства, можете да използвате и мокра кърпичка, за да си помогнете. Внимателно разтрийте с кърпата върху петното отвън навътре. След това използвайте суха, за да абсорбирате по-голямата част от мазнината, но не забравяйте да изперете дивана възможно най-скоро след това.

Но какво трябва да направите, ако петното е старо и засъхнало?

По-старите петна от мазнина първо трябва да се отстранят от тъканта. За да направите това, имате нужда от два листа домакинска хартия и ютия. Поставяте хартиената кърпа под петното и след това я изгладете с гореща ютия. След това измийте тъканта с мокър парцал и повторете със сух.

Ако кожената ви тапицерия има мазно петно, талк на прах, брашно или царевично нишесте могат да ви помогнат. Просто поръсете желания продукт върху петното и изчакайте около 15 минути. След това почистете с прахосмукачка или четка. Може да се наложи да повторите процеса отново, преди да натъркате останалото петно със спирт.

За дивани със синтетичен материал можете да процедирате по същия начин, както и за други меки мебели. Вземете чиста гъба и навлажнете мазното петно върху дивана с топла вода. Сега поставете малко веро или течен сапун върху петното и внимателно изтъркайте петното с четка, след това избършете с чиста, влажна гъба или кърпа отвън навътре, след това използвайте друга чиста, влажна кърпа, за да избършете сапуна. Поставете отново кухненска хартия върху петното и оставете влагата да абсорбира. В най-добрия случай трябва да сте отстранили мазното петно. Внимание: При дивани с пропускаща дамаска е важно представените домакински продукти да се тестват на незабележимо място.

Тази статия не трябва да се счита за препоръка. тя е само за информационна цел. Най-доброто решение за горепосочените случаи е да потърсите фирми за професионално почистване, като услуги за пране на дивани. При нас можете да поръчате пране на мека мебел, пране на кожени дивани, пране на трапезни столове, пране на килими и пране на матраци. Намираме се във Варна. Моля, свържете се с нас по телефона или Facebook messenger за повече информация.