Много собственици на жилища се опитват да Ароматизират домовете си с освежители за въздух, които се продават по магазините. Но доколко безопасни са парфюмите в търговската мрежа и има ли по-естествени варианти? Всички знаем виновниците – готвенето на риба в кухнята, котешката тоалетна (или местата, които са се замърсили, когато котката е пропуснала тоалентната), миризмите на мухъл през влажните сезони. Едно от първите неща, които много собственици на жилища правят, за да се преборят с неприятните миризми, е да си купят освежители за въздух със спрей или вградени в контакта, или ароматизирани свещи, които прикриват неприятните миризми с по-силни аромати. Но тези продукти само прикриват лошата миризма и обикновено не издържат дълго.

Как да дезодорираме къщата: Важни стъпки
По време на нашите професионални почиствания на дивани и мека мебел почиствания ние използваме най-съвременни парфюми, които могат трайно да ви избавят от нежелани миризми като масло, плесен, миризми на домашни любимци и дим – и нашите парфюми са нетоксични, незапалими, некорозивни и безопасни за озона.

 1. Бял оцет
  Премахва миризмите по естествен начин, както върху повърхностите в дома, така и във въздуха.
 2. Сода за хляб
  Абсорбира миризмите. Можете да поставите отворена кутия навсякъде из дома. Много хора поставят отворена кутия в хладилника, за да абсорбира миризмите на храна.
 3. Варене на подправки
  Като канела в малко вода освобождават аромата си във въздуха по невреден начин, без химикали.
 4. Палете свещи от соя или пчелен восък
  Те имат естествени восъци, които могат да се изгарят, за да освободят приятни аромати.

Направи си сам спрей за стая с етерични масла
Ако искате да създадете свой собствен освежител със спрей, помислете за използването на етерични масла, разредени във вода. Лимонът е особено ефективен дезодорант на въздуха. Можете също така да добавите масла в купа с вода, което има допълнителното предимство да добави влага към въздуха в помещението чрез изпаряване, или да изгорите етерични масла в дифузер (по-безопасно от изгарянето на парафинови свещи). Можете да вземете спрей за бутилка от Dollar General или Walmart за по-малко от 5 USD и да добавите сместа от вода и етерични масла. Напръскайте обилно всяка стая в къщата. Може да помислите и за масла от лавандула или портокалова кора, ако лимонът не ви допада.

Рецепти за освежаване на въздуха

 1. Освежител на въздуха в банята като поставите малка купа със сода за хляб на горния рафт тя ще абсорбира миризмите, без да добавя химически мирис.
 2. Сложете няколко капки етерично масло върху ролката на тоалетната хартия; тя ще освобождава аромата при всяко завъртане на ролката.
 3. Освежител за въздух с лимон: Разтворете половин чаша сода за хляб в две чаши много гореща вода. Добавете четвърт чаша лимонов сок и изсипете в бутилка с пулверизатор.
 4. Освежител за въздух с ванилови подправки:
  Поставете една чаша вода, една чаша бял оцет, една супена лъжица натурален екстракт от ванилия, една ч.л. чай от карамфил и една пръчица канела в малък съд. Оставете съставките да заврат, след което намалете температурата и оставете да къкри за две-три минути. Оставете течността да изстине, преди да прецедите карамфила и пръчката канела и да я изсипете в спрей бутилка.
  Това са само няколко идеи за дезодориране на дома ви по естествен, нетоксичен начин. И не забравяйте, че когато дойде време да се обърнете към професионалисти, можете да се доверите на Proper за използването на дезодоранти, които са безопасни както за вашето семейство, така и за околната среда.